You are currently viewing Inceput in lumea fotografiei

Inceput in lumea fotografiei

Lumea fotografiei cu buna si rele trebuie apreciata de toti oameni care apreciaza arta!

Petru a incepe sa obtii joburi ca fotograf freelancer, ai nevoie in primul rand de un portofoliu. Un portofoliu este o compilatie de cele mai bune lucrari ale tale, care sunt aratate potentialilor clienti cu scopul de a-ti gasi joburi profitabile si recompensatorii.

Daca vrei sa-ti faci un statut din meseria de fotograf si daca vrei sa-ti faci un mod de viata si de trai din meseria de fotograf si cu arta fotografica pe cont propriu, lucreaza mai intai la crearea unui portofoliu iesit din comun si nemaipomenit si ia in considerare aceste sfaturi aditionale.

Cunoaste-ti camera

A te familiariza de unul singur cu camera ta si cu toate trasaturile acesteia te va ajuta foarte mult in preluarea de cadre foarte bune si care pot castiga atentie si bani. Cunoaste-ti camera din interior si din exterior. Este unealta care te va face sa intri cu dreptul in aceasta industrie.

Fie ca dispui de o camera foto digitala profesionala sau semi-profesionala, in functie de statutul tau de fotograf amator sau profesionist, trebuie sa stii cel mai bine cum functioneaza si cat de bine te poate ajuta in treaba pe care o faci.

Gandeste deschis

Foloseste-ti creativitatea si talentul pentru a dezvolta propriul stil unic de lucru. Apoi, produ imagini de sezon bine in avans. Iti poti asigura mai multe joburi prin lucrul in avans cu 3-4 luni inaintea competitiei. De exemplu, daca vei incepe sa faci poze de Craciun din septembrie, le vei putea promova si vinde apoi in octombrie atunci cand sute de publicatii isi proiecteaza editiile ziarelor si ale revistelor pentru luna decembrie.

Calitatea sa primeze in fata cantitatii

Atunci cand incepi pentru prima data intr-o afacere, este mai bine sa ai un portofoliu plin de imagini calitative mai degraba decat un portofoliu imens plin de poze mediocre. Examineaza cu atentie fiecare poza in parte inainte de adaugarea acesteia in portofoliul tau.

Axeaza-te pe punctele tale forte

Este important sa iti definesti punctele forte legate de incadrarea pozelor si pentru fotografiere. Odata ce vei face aceste lucruri astfel incat sa se potriveasca cu o afacere si sa se potriveasca cu stilul tau de fotografie, va fi bine de ambele parti. Exista o multime de specializari pe care te poti axa dintre care si:

 • Nunti
 • Botezuri
 • Copii
 • Natura
 • Aviatie
 • Arhitectura
 • Alimentatie
 • Fashion (Moda)
 • Stiinta si Tehnologie
 • Animale
 • Sport

Ceea ce se potriveste foarte bine in cazul unei anumite persoane, poate fi total gresit in cazul alteia, de aceea este vital de a gasi subiecte cu care tu esti confortabil a le fotografia.

Ramai optimist si realist

Daca esti doar la inceput in lumea fotografiei de freelance, este ceva crucial sa ramai atat optimist, cat si realist. Doar un mic procentaj din fotografii amatori pot sa traiasca si sa faca bani din fotografiile profesioniste. A face acest lucru necesita determinare, rabdare si foarte multa munca. La fel de bine, este de asemenea important sa nu lasi ca respingerea sa te demotiveze. Crede in tine, invata din greseli si continua sa mergi mai departe. Marea ta intrare in lumea fotografiei de freelance poate fi doar la o poza distanta.