You are currently viewing Fotografia de nunta si stilurile ei

Fotografia de nunta si stilurile ei

Fotograful de nunta este important!

Fotografia de nunta este speciala. Un fotograf profesionist captureaza esenta momentelor ce preced petrecerea de nunta, cununia religioasa si civila, intalnirea mirelui cu mireasa, acasa la mireasa, dar si in timpul receptiei si cununiilor. Tehnica folosita pentru aceste poze facute la ceremonii speciale a evoluat de la inventarea artei fotografice de catre Joseph Nicephore Niepce si pana in prezent.

La inceputurile fotografiei de nunta, aceasta nu era facuta de un fotograf profesionist, ci de invitati, iar pana la finele secolului 19 nici macar nu se punea problema ca oamenii sa pozeze pentru fotografii formale de nunta in timpul ceremoniei. Odata cu aparitia posibilitatii fotografierii in culori dupa secolul 20, oamenii au inceput sa prinda gustul acestor fotografii care surprind bucuria de pe chipul nuntasilor si a mirilor, astfel ca azi nu exista nunta fara un fotograf profesionist si sute de fotografii nunta.

Un fotograf profesionist poate oferi diferite tipuri de fotografie. Acestea ar putea fi impartite in cinci categorii.

Fotografia de nunta traditionala

Aceasta permite un control mai mare asupra intregii ceremonii, din perspectiva fotografului, imaginile surprinse avand un stil clasic puternic evidentiat de toate elementele sale. Fotografia de nunta in stil fotojurnalistic.Isi concentreaza atentia mai mult pe frumusetea imaginilor surprinse, pe naturalete, fara interactiune prea mare din partea fotografului, imaginile sunt fotografiate rapid, cu lumina blitz-lui sau cea naturala pe fundal.

Stil fotojurnalistic

Isi concentreaza atentia mai mult pe frumusetea imaginilor surprinse, pe naturalete, fara interactiune prea mare din partea fotografului, imaginile sunt fotografiate rapid, cu lumina blitului sau cea naturala pe fundal.

Nunta stil fashion

Ea imbina imaginile naturale, surprinse instantaneu, momentele surprinse exact asa cum sunt ele, cu cele care apar in revistele de moda, un pic mai inovative si mai iesite din tipare. Aici intervine si post-procesarea intr-un stil dramatic, oarecum asemanatoare cu o punere in scena dupa niste reguli foarte clare.

Fotografia de studio

Este foarte populara in Asia, mai ales in China, implica programarea cuplurilor la un studio profesionist, machiaj, apelarea la un hair stylist, schimbarea hainelor si decorurilor de foarte multe ori.

Fotografia de nunta contemporana

Ideea este sa poti spune o poveste, sa vezi povestea din spatele fotografiilor facute, sa evidentiezi atmosfera zilei respective, astfel incat cel care le priveste pentru prima data sa stie si sa simta ce au simtit si nuntasii.

Iata aici cateva imagini in stil contemporan

Fotografia de nunta

Fotografia de nunta perfecta nu exista. Se pot imbina oricare dintre aceste tipuri de fotografie, se poate alege unul singur, ideea este sa existe unitate.

Cum te ajuta un fotograf profesionist? Captureaza emotia!

Avand o vasta experienta si un ochi format pentru a captura cele mai emotionante momente din timpul evenimentului tau, fotograful de nunta este prezent in cele mai bune pozitii pentru a surprinde cadrele perfecte, iar tu te poti relaxa stiind ca la sfarsitul nuntii tale vei avea amintiri nepretuite capturate pe hartie. De fiecare data fotograful de nunta foloseste echipament profesional pentru a reda exceptional atmosfera momentului capturat. De asemenea, fotograful de nunta este un foarte bun editor, iar post procesarea fotografiei atinge cote inalte.

Daca nu esti hotarat unde vrei sa aiba loc sesiunea de pre-wedding sau trash the dress, fotograful de nunta iti poate recomanda locatii pitoresti care sa se potriveasca cu stilul tau de a fi, sa te puna in valoare si sa te faca sa renunti la inhibitii.

Fotograful de nunta este creativ!

Dai un ban ca fotograful s? vina cu solutii. El e artistul. Nu e treaba ta sa te gandesti la cadre interesante sau la unghiuri si lumini spectaculoase. El te pune in valoare folosind tehinci, umbre si lumini. Tu trebuie doar sa fii natural.

Pentru ca amintirile nuntii tale sa fie perfecte ai nevoie de un fotograf profesionist pentru nunta ta!