You are currently viewing Ziua casatoriei sfaturi pentru fotografie

Ziua casatoriei sfaturi pentru fotografie

Fotografia in cadrul acestui fericit eveniment cununie civila ajunge sa fie stapanita numai dupa o practica indelungata. Ca si mediu creativ, fotografia de cununie civila s-a dezvoltat avand, ca si orice alt domeniu, urcusuri si coborasuri. De la fotografii fashion la cele tip portret, fotografii isi aleg cariera ce este cea mai apropiata de propriile preferinte.

In perioada recenta, imortalizarea unirii a doua destine prin evenimentul casatoriei a trecut ? din punct de vedere fotografic ? de acele instantanee si fotografii tip portret realizate in grup. Cerintele din partea cuplurilor sunt din ce in ce mai exigente, intrucat acum fotografii de evenimente au libertatea de a experimenta, pentru a-si dezvolta si mai mult creativitatea. Ce face ca o fotografie sa fie reusita? Raspunsul il are doar fotograful. Totul sta in modul cum percepe subiectii fotografiati, cum incadreaza totul, cum isi alege unghiul. Evenimentul nuntii necesita o anumita prezenta si ingeniozitate pentru a putea captura exact acele momente speciale ce nu vor fi uitate niciodata.

Cateva sfaturi pentru fotografierea evenimentului casatoriei:

  • Studiati locatia ? fie ca esti fotograf profesionist sau incepator, trebuie sa studiezi locatia evenimentului dinainte. Uneori poate fi mai mult decat o singura locatie, de aceea trebuie sa vezi cum se va prezenta totul in momente diferite ale zilei.
  • Asigurati-va ca fotografiile sunt facute in conditii de lumina suficiente. Daca fotografiile se fac in interior, asigurati-va ca exista si suficienta lumina naturala care intra prin ferestre. In aer liber trebuie grija la razele puternice ale soarelui.
  • Incercati diverse variante de unghiuri. A sta intr-un punct fix si a face fotografii va oferi doar rezultate plictisitoare. Ia-ti inima in dinti si incearca unghiuri inedite, chiar daca asta inseamna ca trebuie sa adopti pozitii putin mai ciudate. Secretul este sa imortalizezi momentul intr-un unghi perfect, sa evidentiezi exact atitudinea si momentul. Poti incerca ceva diferit in locul fotografiilor tip portret, de grup. Cere atat fericitului cuplu cat si invitatilor sa experimenteze, sa pozeze in diverse moduri, sau sa se comporte natural iar tu incearca sa imortalizezi acele trairi unice din acea zi.
  • Fa in asa fel ca mirii sa se simta cat mai in largul lor. Ca si fotograf trebuie sa creezi o legatura cu ei. In ziua in care se casatoresc stresul este enorm, vor fi mai nervosi si mai iritabili decat in alte zile. Trebuie sa te asiguri ca se sitm in largul lor, in cele din urma rezultatele pe care le vei avea vor fi excelente, pentru ca si in fotografii se poate vedea crisparea.
  • Tine cont si de fundal. Trebuie sa gandesti asta in avans si sa anticipezi toate posibilitatile. Acest sector depinde numai de tine, tu alegi ce cadre si ce fundaluri folosesti pentru a imortaliza momentele. Trebuie sa fii atent la lumini in principal.

De la bun inceput trebuie sa discuti si cu clientii ? cu mirii ? despre asteptarile pe care acestia le au. Iti vor da o idee, iti vor oferi o parere despre cum isi doresc ei sa arate albumul ce va imortaliza ziua casatoriei lor. Experimenteaza fara sa-ti fie frica de rezultate. Chiar daca esti un fotograf amator, nu se stie niciodata cand te vei alatura ligii fotografilor renumiti!