You are currently viewing Stiluri in fotografia de nunta

Stiluri in fotografia de nunta

Daca nunta ta se apropie in curand si fotograful tau doreste sa stie ce fel de stil de fotografie de nunta iti doresti pentru albumul foto de nunta, atunci ar trebui sa cunosti cel putin care sunt aceste stiluri ale fotografiei de nunta. Putine lucruri sunt mai memorabile si iti raman la inima mai mult decat ziua in care iti declari dragostea eterna perechii tale. Fiecare moment al zilei nuntii este ceva de care vrei sa iti amintesti cu drag si care va ocupa un loc special in inima ta.

Patru stiluri de fotografie de nunta

Captarea acestor momente este importanta si exact aici intervine fotografia de nunta. Fiecare fotograf de la nunta spune cate o poveste in albumul de nunta creat iar stilul de fotografie ales este cel care reliefeaza aceasta idee. Cele mai multe albume de nunta constau in niste poze care sunt create intr-unul dintre cele patru stiluri existente: traditional, contemporan, fotojurnalistic si artistic.

Consulta orice fotograf de nunta in legatura cu idei pentru fotografia de nunta si vei fi intrebat mai intai despre stilul care iti este cel mai placut. In functie de sensibilitatile estetice si ceea ce iti doresti pentru fotografiile tale de nunta, poti alege una sau mai multe combinatii intre aceste stiluri de fotografiere pentru ceremonia cea mai speciala din viata ta.

Fotografia traditionala de nunta

Acesta este un stil de fotografie cu care cei mai multi dintre noi suntem familiarizati. Fotografiile tind sa fie captate intr-o anumita maniera iar fotograful are multe de spus in ceea ce priveste rezultatul final. Va exista o anumita cronologie in preluarea fotografiilor.

In timp ce pozele traditionale de nunta asigura ca vor exista o multime de imagini frumos preluate pentru albumul foto de final, problema sta in faptul ca de cele mai multe ori, aceste poze vor arata rigide si fara viata. Fericirea si veselia care este evidenta in pozele spontane tinde sa nu existe in asemenea poze de nunta. Acestea tind sa fie mai mult formale si arata mai mult a poze din trecut decat din prezent.

Fotografia contemporana de nunta

In ceea ce priveste acest stil fotografic, sa fii sigur ca nici o poza nu va fi asemanatoare. Fiecare imagine va fi la fel de unica la fel cum si fiecare persoana in parte este unica. Exista o stare de veselie si un sentiment de fericire pe care il transmite orice fotografie contemporana. Fundalurile pentru imagini vor arata ca si cum ar fi desprinse din revistele de moda sau de lifestyle.

Acest lucru va duce la niste fotografii care au un factor ce te face sa te simti bine. Principala problema legata de un asemenea stil este faptul ca dupa cativa ani, pozele nu ti se vor mai parea la fel de atractive pentru ca nu vor mai fi in trend, ca sa spunem asa. Insa, important este ca tu te simti bine, iti place rezultatul final si in momentul in care ti-au fost facute pozele aratai bine si erai fericit.

Mai exista doua stiluri de fotografie, dintre care fotografia de nunta in stil fotojurnalistic si fotografia de nunta artistica, insa despre aceste doua stiluri vom vorbi in alte postari.