You are currently viewing Sfaturi practice pentru a colabora cu un fotograf la nunta

Sfaturi practice pentru a colabora cu un fotograf la nunta

Poze tari se pot face in ziua nunti clar. Poze tari trebuie obligatoriu sa faci si sa te implici mult a realiza astfel de cadre. Da poze tari trebuiesc facute la sedinta foto din ziua nuntii.

Momentul nuntii este unul desavarsit. Este acea clipa in care nu iti doresti altceva decat sa fii implinit, sa traiesti intens tot ceea ce ti se ofera. Cand toata lumea va admira si va felicita, cand marea iubire se contopeste intr-o familie, cand sublimul si suprema fericire te inunda nici nu sunt cuvinte sa exprimi ce anume traiesti.

Este clar, o nunta este un moment de vis. Asa ca iti vei dori ca tot ceea ce se intampla sa iti ramana amintire vie, prin intermediul fotografiilor ce se realizeaza. Cadre captate in orice secunda si o multumire a faptului ca ai ales exact acel fotograf care a stiut sa surprinda mai bine tot ceea ce s-a intamplat. Pentru asta insa vei avea nevoie de ceva sfaturi:

Fotograful iti este oarecum un delegat al gandurilor tale. Cu alte cuvinte acesta are ca si menire dorinta ta de a avea ulterior un album de nepretuit. Asa ca trebuie sa fii clar/a in ceea ce iti doresti inca de la bun inceput. Poate ca unele lucruri se vor schimba pe parcurs asa ca trebuie sa existe flexibilitate din partea amandurora din ecuatie, cuplul de miri si fotograful nuntii.

Nu trebuie sa existe stare de stres si tensiune. Doar prin simpla ideea ca exista acel cineva care parca te urmareste si este pe urmele tale la orice pas te poate face sa te simti ciudat. Se intampla adesea ca mirii sa zambeasca fortat si deloc natural. Nu este ceea ce iti vei dori sa vezi in fotografiile ulterioare. Asa ca partea psihologica lucreaza intre tine si fotograf, chiar daca nu iti vei da seama. Spre exemplu invitatia ca acesta sa insoteasca atat mirele cat si mireasa inca din dimineata nuntii face ca pe parcurs sa te obisnuiesti cu prezenta acestuia.

Comunica, dar lasa-l sa isi faca treaba. De la insistentele de a vedea exact in secunda doi ce fotografie s-a facut si pana la intrebarile persistente despre timpul probabil cand este gata un album fotograful este acaparat de reactii de acest gen. Cel mai bun sfat este sa il lasi sa isi faca munca, ca o forma de incredere. De cand l-ai ales trebuia sa te fi convins ca stie ce face. Cat despre partea de comunicare tine cont de faptul ca orice ti-ai dori trebuie sa ii spui fotografului. Spune-i cand nu te simti bine intr-o anumita postura, spune-i despre ce visezi si poate ideile tale sunt bune de exploatat.

Pretul ? de negociat sau nu?! Mereu va fi o astfel de intrebare si desi este un schimb de servicii ar trebui sa stii de asemenea ca a negocia un pret cu un fotograf inseamna a negocia despre calitatea unor fotografii ce iti raman amintire. Sa ne gandim acum: cat esti dispus sa dai pentru amintirile vietii tale?

Una peste alta, ar fi multe de spus despre aceasta poveste. O stim cu totii insa din pacate abia dupa ce trecem printr-o astfel de experienta. Asa ca, fa ca tu sa fii exceptie din situatiile greu de digerat!