You are currently viewing Sfaturi pentru fotografia sport-in miscare

Sfaturi pentru fotografia sport-in miscare

Mirrorless camera participarea la competitiile sportive!

Daca esti unul dintre majoritatea oamenilor care si-ar fi dorit sa stie sa faca cele mai bune si cele mai reusite fotografii sportive, ai ajuns in locul care trebuie. Descopera pana si cum un fotograf amator poate captura si incadra un eveniment sportiv in miscare pe camera foto. Probabil ca nu esti un fotograf sportiv si nici un fotojurnalist, insa exista posibilitatea de a trebui sa faci poze la evenimente sportive care ii implica pe copiii sau pe prietenii tai.

Fotografia sportiva este de fapt actiunea de a fotografia, de a surprinde pe camera o actiune, o activitate, un eveniment in miscare care se intampla in timpul unei olimpiade, a unui concurs sau a unei intalniri placute intre prieteni. Prin urmarea a cativa pasi simpli, vei putea invata cum sa capturezi cele mai memorabile momente din cadrul aventurilor sportive ale familiei tale.

Multi oameni nu au acces la tehnologia la care fotojurnalistii de sport au acces, insa totusi este posibil sa faci poze bune cu subiecte in miscare daca iti doresti acest lucru. Invata cum sa ingheti un anumit moment la urmatoarea ta iesire sportiva prin urmarea catorva sfaturi ce ti le voi da acum.

In plus fata de bateriile in plus, cardurile de memorie sau de filme, vei avea nevoie de cateva alte lucruri ca sa capturezi cele mai bune momente din sport. Daca nu iti permiti nici unele dintre lucrurile pe care ti le voi insira mai jos, lucreaza cu ceea ce ai si continua sa practici cat poti pana cand vei putea sa iti actualizezi echipamentul dupa standardele impuse. Chiar si cele mai simple si ieftine camere foto digitale pot da nastere la cadre fantastice din sport.

Camera: Pentru cele mai bune rezultate, alege o camera pe film de 35 mm sau o camera digitala SLR de buna calitate. Va fi o adevarata provocare sa incerci sa capturezi actiuni foarte rapide cu niste camere obisnuite, insa cu rabdare si cu un timing exceptional, poti face in continuare niste poze tare bune si de laudat.

Mai nou mirrorless camera a aparut in competitiile sportive iar cel care a lansat conceptul mirrorless camera adica Sony a reusi t s-o duca la cele mai inalte standarde de calitate. Aici putem enumera camere precum Sony a9 si surata mai tanara Sony a9m2 dar sa nu uitam tot de o camera de la Sony si numita slt un fel de mirrorless camera dar putin mai invechita cea care a facut tranzitia se numeste a99ii este o super camera foto pe montura mai vech a acestora de la sony montura a. Deci camerele digitale au avansat mult foarte mult iar mirrorless camera este vitorul.

Tripod: Un tripod sau unele tipuri de sisteme de stabilizare vor reusi sa te ajute sa faci niste poze vii. Oricum, exista unele momente in care nu este posibil sa folosesti un tripod la un eveniment sportiv. Pentru aceste ocazii, incearca sa tii camera la nivelul pieptului tau sau sa o sprijini de o bara, de un scaun sau de o banca pentru a preveni imaginile blurate cauzate de tremurarile camerei.

Filtre: Pentru a reduce lumina stralucitoare care apare cateodata in cadrul pozelor din spatiul exterior, poti lua in considerare achizitionarea de filtre polarizante, daca a ta camera foto suporta filtre. Daca un filtru nu este solutia cea mai buna, o pereche de ochelari polarizati ieftini amplasati in fata vizorului pot face minuni, cu toate ca pot cauza intunecarea imaginilor. Experimenteaza putin cu aceste lucruri inainte si ajusteaza setarile camerei potrivit cu acest lucru.

Lentile: A avea o varietate de lentile la dispozitie te poate ajuta la imbunatatirea calitatii pozelor tale sport. Lentilele rapide si telefoto ca si cele cu un raport focal de f/2.8 functioneaza foarte bine pentru cadrele de actiune. Rapoartele focale joase sunt egale cu vitezele mari ale obiectivelor.