Nunta-duceti traditia nuntii mai departe

Constantin Butuc Studio
Fotograf nunta Stirbey

O viata frumoasa este traita cu multa dragoste, pasiune si respect. Pastrarea obiceiurilor si traditiilor ne defineste ca oameni. Acestea s-au pastrat in ciuda globalizarii si se transmit din generatie in generatie. Nunta este o sarbatoare traditionala a iubirii si unui nou inceput, ce presupune unirea a doua persoane in taina casatoriei. Nunta este compusa din: cununia civila, cununia religioasa, pertrecerea la care sunt invitate rude si prieteni si noaptea nuntii.

 

Să ne urcam in masina timpului si sa facem o călătorie in trecut…

 

Totul incepe atunci cand te nasti, este acel punct din care incepi sa simti, sa vezi si sa auzi. Dupa ceva timp familia incepe un proces prin care te invata, te modeleaza si ajuta sa devii un om onest si increzator in fortele proprii. Se numeste educatie si este cea mai importanta contributie la dezvoltarea unui copil dupa principii sanatoase.

Educatia in copilarie

Ceea ce ni se intampla la cea mai tanara, tandra si receptiva varsta are un impact extraordinar asupra noastra la maturitate. In copilarie se formeaza caracterul nostru, comportamentul nostru, dependentele și, in general, imaginea despre lume. Ni se formeaza scara de valori si invatam sa apreciem ce este valoros si mai putin valoros, ce merita cu adevarat in viata asta si ce nu. Tot in familie aflam ce este iubirea, dragostea adevarata.

Toti stim foarte bine ca baza vietii unui om este influentata de educatia cladita cu greu de membri familiei si insuflata copilului. Un element cheie il reprezinta cercurile de prieteni din care un copil face parte.

Iubirea

Iubirea este un sentiment care cu greu poate fi explicat in cuvinte. Daca nu-l intalnesti si nu-l traiesti vei tanji totdeauna sa alergi dupa el. Ea este cheia fericirii noastre. Este un sentiment unic si puternic, nimeni nu-l poate fura sau estompa. Iubirea are nevoie de reciprocitate, adica sa fie resimtita de persoana pe care o iubesti. 

 

Iubirea din partea familiei este un tip special de iubire. Aceasta vine cu sentimente unice, comportamente, provocari si recompense. Odata ce intelegem ce este iubirea cu adevarat putem invata sa construim relatii de familie bazate pe dragoste si grija autentice.

Iubirea se refera la legaturi caracterizate prin afectiune profunda, respect, loialitate si atasament. Ea se poate infiripa intre un barbat si o femeie. Acest tip de iubire este diferita de cea intalnita in cadrul familiei din care provenim fiecare. Daca a face orice cu partenerul tau inseamna bucurie si fericire, atunci este iubire adevarata. Daca reciproc va simtiti acceptati si pretuiti este dragoste adevarata. Daca impartasiti absolut totul (secrete, momente grele si griji, distractie si bucurii, intimidate fizica) in egala masura, asa arata iubirea adevarata.

 

Iubirea adevarata – este acea poveste de dragoste de durata care tine doi oameni impreuna toata viata, trecand prin urcusuri si coborasuri, incercari si necazuri. Gasiti iubirea adevarata si faceti alegerea corecta. De cele mai multe ori iubirea adevarata conduce la casatorie. Casatoria este o institutie si o uniune sacra intre doi oameni in acelasi timp.

Nunta - duceti traditia nuntii mai departe

Am facut aceasta mica introducere ca sa intelegeti ca iubirea este de fapt aceea legatura dintre doi oameni care conduce la casatorie. Nunta nu este altceva decat sarbatoarea iubirii, care marcheaza unirea a doi oameni in taina casatoriei. 

 

Inca din copilarie, toti visam la nunta noastra. Ne imaginam cum va fi in acesta zi speciala. Nunta perfecta reprezinta visul fiecaruia dintre noi. Nunta este momentul in care aratam celor dragi sentimentele noastre. Nu trebuie sa permitem ca acest drept, de a trai o zi magica, sa fie furat sau estompat. Ar fi exact ca si cum cineva iti confisca dreptul de a iubi.

 

Atunci cand cererea in casatorie are loc, se da startul numaratorii inverse intrucat urmeaza o perioada in care acest eveniment trebuie planificat si organizat in detaliu. Punem suflet si depunem mult efort pentru a face din ziua nuntii noastre o zi unica. Investim timp si bani pentru a realiza un scenariu de nunta asa cum ni-l dorim. Sarbatorim iubirea printr-o nunta, o petrecere de neuitat, nu pentru fala cum cred unii, ci pentru a arata celor ce vor veni la eveniment ca-i apreciem si le multumim ca sunt alaturi de noi. Pentru asta este nunta creata. Ea arata iubirea dintre voi doi pritenilor, cunostintelor si familiei. Faceti din nunta voastra o poveste unica de o frumusete rar intalnita.

 

Salvati povestea nuntii voastre in imagini. Alegeti sa imortalizati momentele nuntii de catre profesionisti. Fotografii de nunta si videografii de nunta vad prin aparate momente de neuitat incarcate de emotie si multa dragoste, ce uneori le strapung sufletele si ii fac sa simta fiori. Emotiile uluitoare din ziua nuntii trec prin obiectivele lor si vor ramane marturii si amintiri in imaginile luate de acestia de la nunta voastra. Imaginile captate, atat cele sub forma de poze nunta cat si cele sub forma video nunta va vor spune povestea nuntii voastre, in care principalii actori sunteti chiar voi.

 

Nunta este o sarbatoare care nu poate fi furata oamenilor de catre o pandemie sau de catre anumiti oameni care pun restricii abuzive in calea iubirii. Nunta este puterea lui Dumnezu de a unii oameni care vor sa fie o familie in fata lui si sa il slujeasca pana la capat.

Ne nastem, iubim, facem copii si dupa plecam cu mainile goale.  Lasam in urma noastra multa dragoste, armonie si o familie frumoasa. Iar ziua unica din viata noastra numita simbolic nunta nu o sa o uitam vreodata. Aceasta este valoarea adevarata a nuntii. Va indemn sa tinem traditia nuntii vie si sa nu uitam ca noi suntem iubirea, noi suntem nunta, noi suntem oameni si ne iubim ca oamenii fara restrictii. Obiceiurile si traditiile de nunta se mai practica astazi. Unele au ramas, pur si simplu, in trecut, in timp ce altele au fost regandite, in functie de vremurile actuale.

 

Fie ca dragostea voastra sa fie puternica si stralucitoare. Credeti in ea! Fie ca visele voastre sa devina realitate. Dragostea adevarata merita traita si sarbatorita prin nunta.