You are currently viewing Notiuni de baza legate de camerele digitale

Notiuni de baza legate de camerele digitale

Camere digitale si calitatea lor!

Nu oricine poate sa ajunga fotograf profesionist si nu toata lumea are fler pentru a face cele mai frumoase poze din lume, insa cu putin ajutor orice persoane ce detin camere digitale bune pot sa suprinda niste cadre minunate si sa impresioneze prin claritatea fotografiilor obtinute. Pentru a reusi sa fii apreciat si pentru ca lumea sa apeleze la tine atunci cand vine vorba despre a face poze la un eveniment sau pentru placerea proprie, trebuie sa tii cont de anumite tehnici si tactici ce provin din experienta unui fotograf profesionist care detine camere digitale de calitate.

Momentul potrivit din zi

Atunci cand este posibil, realizeaza portretele pe care le doresti in mediul exterior. Camere digitale te pot ajuta in acest sens. Lumina artificiala din interiorul locuintei poate sa arunce nuante intunecate fetei celor pe care ii pozezi si asta nu da deloc in fotografia finala. Poti scapa totusi de aceste efecte doar folosindu-te de un program de editare al pozelor. Lumina naturala insa, te poate avantaja foarte mult mai ales dimineata sau dupa-amiaza. Nu te speria ca afara este innorat. Razele soarelui stralucitoare care strapung norii intunecati pot flata subiectii pozelor tale, oferindu-le o aura luminoasa.

Camere digitale limiteaza automat flash-ul

Din cand in cand vei avea nevoie si de flashul incorporat in camera ta digitala pentru a acoperi umbrele si intunericul, insa nu trebuie sa te folosesti de acesta daca te afli in mediul exterior si exista inca putina lumina care te poate ajuta sa faci niste poze frumoase. Lumina naturala este inca o data mult mai buna decat flashul artificial, care mai bine ar fi folosit doar in medii intunecate cand vrei sa suprinzi ceva anume. Utilizarea luminii de la camerele digitale pentru poze, mai ales in spatiu din interior, va face ca subiectii sa straluceasca, insa nu intr-un mod foarte flatant.

Foloseste un reflector

Daca doresti sa reduci utilizarea flashului chiar si mai mult de atat, ai putea sa cumperi un reflector portabil de mici dimensiuni care poate fi achizitionat din orice magazin de echipamente foto-video. Acesta este un tip de panou care reflecta lumina pe subiectii fotografiei pentru a indeparta umbrele neplacute. Experimenteaza si controleaza lumina ambientala prin pozitionarea panoului intr-o anumita parte a fetei subiectului. Acest lucru poate fi la fel de avantajos si in cazul propriu. Pe langa camerele digitale profesionale, mai exista o serie de echipamente foto de care ai nevoie.

Fundaluri

Este destul de simplu sa te axezi pe expresia unei persoane doar pentru a realiza, mai apoi, ca exista un element care este in plus in spatele celui pe care il fotografiezi. Asigura-te de fiecare data ca fundalul este relevant subiectilor carora le faci poze, insa nu distrage atentia de la cei care sunt personajele principale in cadru. Un fundal simplu, uniform si intr-o singura culoare poate face minuni mai ales daca subiectul este expresiv si stie cum sa pozeze.

Copii si animale

Frumusetea ce tine de camerele digitale consta in faptul ca poti face cat de multe poze iti doresti fara a te ingrijora legat de costul developarii lor la un print shop. Poate ca reusesti sa pui la punct tot ceea ce tine de o fotografie reusita, insa a capta expresia de pe fata unui copil iti va putea lua cateva incercari bune. Chiar daca asta inseamna ca vei face 50 de poze, 5 dintre ele tot vor surprinde adevarata esenta a persoanei din fata ta.