You are currently viewing Fotografii reusite cu telefonul mobil

Fotografii reusite cu telefonul mobil

Poze cu telefon se fac repede dar nu de calitate. La nunta poze cu telefon se fac enorm de multe dar asta nu insemna ca sunt calitative dar sunt amintiri. Poze cu telefon se fac rapid si sunt la indemana oricui iar atuul numarul unu este ca nu trevuiue sa faci anumite satari sa faci poze cu telefon de buna calitate. Poze cu telefon au ajuns calitative dar nu vor intrece niciodata fotografia facuta cu un aparat foto.

In ziua de astazi orice om are un telefon mobil cu camera pentru fotografiat. Se intampla de foarte multe ori sa dorim sa surprindem un moment important, unic si sa nu avem un aparat professional sau un fotograf profesionist la indemana. Totusi este foarte important sa nu ratam niciun moment pentru a surprinde o fotografie minunata pentru ca acestea sunt singurele amintiri concrete care ne raman de-a lungul timpului.

Probabil ca vi s-a intamplat de foarte multe ori sa va doriti sa surprindeti un moment cu telefonul mobil si sa nu va dati seama de ce fotografie nu iese foarte bine. In continuare, va vom presenta cateva sfaturi care va vor ajuta sa surprindeti cele mai importante momente din viata dvs. Iata cum sa faci fotografii perfecte folosind telefonul mobil:

In primul rand trebuie sa stiti ca telefonul mobil se limiteaza in ceea ce face pentru ca rezultatele lui nu pot identice ca cele ale unui aparat de fotografiat profesionist. Totusi, exista cateva moduri care se pot folosi foarte usor si care se dovedesc a fi foarte utile. Totusi, specialistii recomanda sa utilizati o camera la un telefon iPhone pentru ca astfel veti reusi sa surprindeti momente perfecte.

Una din cele mai importante reguli pentru o fotografiere perfecta este pozitionarea persoanei sau a obiectului pe care doriti sa il fotografiati. De foarte multe ori este de preferat ca acesta sa fie pozitionat intr-o parte, la o treime de una dintre margini. Folosind gridul puteti sa stiti exact unde ar trebui sa fie subiectul fotografiei si astfel nu exista sanse ca imaginea sa nu fie dreapta.

Esti o functie care efectueaza rapid 3 fotografii si aceasta se numeste High Dynamic Range care ajuta pentru obtinerea unui contrast cat mai bun dar sic a imaginea sa fie subexpusa sau supraexpusa. In cazul in care doriti sa faceti o fotografie unei masini trebuie sa alegeti o zi insorita si astfel masina si cerul vor fi vizibile spre deosebire de o fotografie normal in care cerul poate sa nu fie luminos sau masina poate sa iasa intunecata. Astfel imaginile nu vor deveni prea dramatice si pot fi modificate digital.

Incearca sa folosesti zoom-ul cat mai putin. De fiecare data cand faci o fotografie si este de la distanta ai tendinta sa folosesti zoom-ul crezand ca astfel vei face o fotografie mai bun. Ei bine, incearca sa nu faci asta deoarece laipgone zoom-el este digital si nu poti a inregistrezi nicio alta informatie pe telefon. Daca folosesti o camera cu zoom optic poti sa apropii imaginea cat iti doresti pentru ca nu afecteaza claritatea ei. Totusi, incearca sa te apropii si locul subiectului pentru ca fotografia sa fie buna.

De asemenea, camerele de pe telefonul mobil sunt limitate in anumite privinte iar dimensiunile mici te vor ajuta sa faci fotografii foarte creative. Daca pana acum obisnuiai sa faci fotografii din picioare, de la nivelul umarului incearca sa prinzi alte pozitii ale corpului. Astfel, vei prinde alte unghiuri care iti vor face imaginea mult mai frumoasa si mai buna.