You are currently viewing Fotografia este ambarcatiune, stiinta si arta

Fotografia este ambarcatiune, stiinta si arta

Aparatul de fotografiat la o calitate mult mai mare decat telfonul mobil

Fotografia, ca vocatie, este una din cele mai populare si mai frecvente meserii ale acestui moment. Ea are popularitate imensa mai ales in generatiile tinerilor care au raspandit acest hobby la un nivel inalt, de cand noua tehnologie de smartphone si tablete a facilitat cresterea pasiunii pentru aplicatiile de fotografiat si pentru site-urile de social media. Aceste aplicatii sunt axate pe schimbul usor de solutii digitale, de editare sau de o serie intreaga de forme sablon care permit modificarea si editarea fotografiilor.

Este un lucru comun sa se creada ca acesta este un prim pas pentru a porni o afacere in acest domeniu. O multime de oameni talentati au reusit sa mearga pe drumul fotografiei, incat au ajuns sa fie unii din cei mai cautati fotografi ai momentului, cum este si Butuc Constantin. Intreaga comunitate a inceput sa adopte forografia ca un impact asupra activitatii oamenilor, vocatie care trage oamenii mai aproape de partea amintirilor si a emotiilor digitale.

Fotografia inseamna sa dai peste oameni care vad pasiunea ca un element de slabiciune

Datorita faptului ca exista milioane de site-uri specializate in editarea fotografiilor, cei mai multi presupun ca este un mod natural de a face bani din orice. Consensul general al opiniei publice este sa faca orice pentru a transforma o fotografie intr-un element unic care sa dainuie o viata intreaga. Chestia este ca fotografia este un trio perfect intre ambarcatiune, stiinta si arta.

Fotografiile bune vin de la oamenii cu vocatie in arta, de la cei care stiu sa se joace cu aparatele de fotografiat pentru a obtine ceva unic, ceva inedit, ceva surprinzator. Cel mai important este ca ai nevoie de o multime de timp pentru a invata despre fotografie, despre arta de a transpune in imagini digitale realitatea.

Ca si fotograf iti dai seama ca oamenii nu inteleg ce este fotografia

Chiar daca cineva este in centrul atentiei pentru mai mult de o perioada, publicul inca nu este destul de constient de modul in care o cariera de fotograf se paote dezvolta si ce poate include aceasta.

O zi de munca a unui fotograf difera in masura in care un fotograf calatoreste si isi imbunatateste abilitatile de artist in fotografie. Uneori, un fotograf ajunge sa aiba cunostinte legate de web design, de editare, de programe speciale pentru aceasta sectiune. De exemplu, optimizarea dimensiunii unei fotografii in functie de calitate si de abordarea generala inseamna adaptarea la mediul in care acestea sunt destinate. O greseala comuna de novice care nu este realizata de majoritatea fotografilor este impactul de viteza al unui site web.

Fotografiile de calatorie includ un pic de planificare, in scopul de a mentine costurile serviciilor mici. Echipamentul de drum si siguranta transportului sunt elemente care pot conferi un aspect de calitate al fotografiilor. Datorita compactivitatii relative si a valorii ridicate a echipamentelor de fotografiat pe care fotografii le poarta cu ei, o mare atentie se acorda atunci cand se circula in afara granitelor sau cu mijloacele de transport in comun.

Fotografia este o opera de creatie, este o magie statica, este o forma prin care viata isi redefineste culoarea si prin care cei mai multi ajung sa isi pastreze pure sentimentele cuprinse in aceste opere.