You are currently viewing Fotografia de pe timpul noptii

Fotografia de pe timpul noptii

Fotografierea nocturna este o arta deosebita si nu este usor de facut.

Iubim fotografia. Fotografia este arta de a imortaliza o clipa. Din aceste motive ne dorim sa surprindem cele mai frumoase momente si sa imortalizam clipele unice. De regula, fotografie in timpul zilei, iar cel mai spectaculos rezultat este considerat crepusculul sau momentul de dupa apus, cand cerul incepe sa isi schimbe culoarea intr-o nuanta mirifica, de-a dreptul. Momentul acesta coincide cu momentul in care se aprind luminile din oras.

Daca va intrebati ce este un „crepuscul” trebuie sa stiti ca acesta este un fenomen prin care lumina creste rapid, inainte ca sa rasara soarelem, dar si momentul in care lumina scade in mod treptat.

Oricum ar fi, fotografia de noapte este de regula mai neexploatata de catre fotografi, in ciuda faptului ca poate sa ofere imagini fantastice. Acest tip de fotografie poate sa fie una minunata , insa necesita atentie la detalii.

Este important sa va dezvaluim care sunt lucrurile necesare, de care are nevoie un fotograf pentru a realiza fotografii minunate pe timp de iarna. Iata care sunt acestea:

  • In primul rand, trebuie sa stii ca aparatul foto trebuie sa fie setat pe modul „Manual” sau sa aiba o functie care sa compenseze expunerea.
  • Trepiedul este extrem de util in cazul in care va doriti sa faceti fotografii pe timp de noapte. Daca vreti sa surprindeti luminile de afara intr-un mod placut, este esential sa alegeti un trepied sau un saculet de nisip cu ajutorul caruia sa stabilizati aparatul.
  • De asemenea, telecomanda pentru aparatul foto este foarte importanta. Ea va ajuta sa evitati vibratiile cauzate de apasarea butonului declansator.
  • Obiectivul grandangular va permite sa experimentati foarte multe atunci cand fotografiati noaptea. Se recomanda sa folositi un obiectiv wide-angle pentru ca fotografiile sa fie mai spectaculoase.
  • Echipamentul de protectie pentru aparat este si el necesar pentru ca nu trebuie sa uitam ca in momentul in care asfaltul este ud, fotografiile sunt mai frumoase si mai luminoase.

Pentru ca fotografiile sa fie frumoase, chiar si pe timp de noapte trebuie sa cunoasteti foarte bine locatia pe care urmeaza sa o fotografiati, dar si momentul in care apune sau rasare soarele. Nu trebuie sa uitati de crepuscul deoarece sunt momentele cele mai prielnice pentru fotografie.

De asemenea, trebuie sa utilizati toate elementele din dotare pentru a folosi timpul de expunere prelungit in avantajul tau. Nu uitati nici de telecomanda care va ajuta sa evitati vibratia aparatului in momentul in care apasati butonul pentru fotografiere. Utilizati un filtru ND pentru ca acesta va reduce cantitatea de lumina care ajunge la senzor si astfel, poate sa prelungeasca timpul de expunere.

Incercati sa folositi modul manual pentru ca acest sistem va ajuta sa masurati expunerea corect deoarece focalizareab poate face ca fotografia sa nu fie una esuata. Este esential si sa cunoasteti foarte bine aparatura pentru ca fotografiile sa fie reusite. Oricum ar fi, aparatele moderne de fotografiat au in dotare diferite setari predefinite special pentru fotografierea nocturna. Totusi, acestea nu sunt mai mereu cea mai buna alegere, asa ca puteti tine cont de sfaturile prezentate.