You are currently viewing Fotograf dorit, fotograf ales

Fotograf dorit, fotograf ales

Mirii decid cine este fotograf ales iar asta arata latura lor artistica!

Din dorinta de avea parte de cel mai profi fotograf, din dorinta ca totul sa mearga ca pe roate multi exagereaza in pretentii. Poate ca este de la sine inteles ca dorintele sa fie la cele mai inalte cote; poate de la sine inteles ca fiecare dintre noi sa tanjeasca dupa un proiect in care s-a investit foarte mult. Cu toate acestea fiecare isi are locul.

Nu considera asta ca un afront la adresa celor cu care un fotograf lucreaza. Nu considera ca trebuie sa fii, din postura unui client, genul acela de om total nepasator. Poate ca tocmai nepasarea ta duce la un rezultat mai putin placut. Cu alte cuvinte din nepasare ajungi sa ai parte de ceea ce inseamna un album foto facut tot cu aceeasi nepasare.

Nu suntem in masura sa spunem de la caz la caz care sunt pasii de urmat intr-o colaborare cu un fotograf. A fi om inseamna si sa gresesti. Doar ca in egala masura trebuie sa tinem cont de un echilibru in situatie. Spre exemplu lasa fotograful profesionist sa isi faca treaba. Asta inseamna ca daca tu il stresezi, daca tu ajungi in punctul in care stai dupa fotograf sa ii explici ce si cum nu isi va termina mai repede treaba. Ba din contra, stresul pe care il pui pe el face ca rezultatul sa fie unul intarziat.

Nesiguranta pe care o arati este primul semn care tradeaza faptul ca nu ai ales ceea ce trebuie. De aceea de multe ori spunem ca in relatia cu un fotograf conteaza in egala masura si ceea ce tine de partea psihologica. Asta iti asigura sa spunem un confort. Experientele pe care le traiesti alaturi de un fotograf, indiferent de ocazie, cand vine vorba de un eveniment inseamna ceva unic. Nu esti obisnuit cu ceea ce inseamna fotografierea, nu esti obisnuit ca cineva sa fie pe urmele tale mereu si mereu. Tocmai de aceea avand omul potrivit si pe intreaga durata a unei zile capeti incredere si te obisnuiesti cu gandul si cu starea.

Un alt aspect important tine de respectarea unor timpi. Se spune ca un artist nu iti arata niciodata jumatate din opera sa. Asa ca nu te astepta ca instant dupa fotografiere sa ti se arate cadrul. Pur si simplu asteptarea este si partea cea mai frumoasa cand in final vei vedeaun rezultat uimitor. Rabdarea este o virtute!

Desigur, greselile sunt de ambele parti. Si fotograful ar putea gresi in sensul lui cand nu isi va exprima clar si concis care sunt termenii in care se desfasoara munca sa. Poate ca greseste in a permite prea multe. Asa ca undeva la mijloc se regasesc pretentiile celor doua parti. Una peste alta, fotograful ales, cel dorit mai intai de toate, nu este selectat dupa principii simple si superficiale de genul a vedea fotografiile sale. Conteaza o exprimare de dorinte si asteptari pentru a bate palma in final si mai analizeaza si ce fotograf ales si alti prieteni din grupul tau apropiat. Vei vedea ca merita. Acum nu intelegi insa cand vei ajunge sa fii protagonistul unei sedinte foto totul ti se clarifica.