You are currently viewing Foto video nunta – alegerea echipei, o provocare

Foto video nunta – alegerea echipei, o provocare

Foto video nunta – alegerea echipei, o provocare

Iti plac filmele romantice? Iti place cand la final fata este ceruta de sotie? Admirati cum o surprinde si cum e ceruta in casatorie in filme? Cum se aseaza in genunchi si ii ofera inelul de logodna? Nu ar fi fost frumos ca acest moment sa fie suprins de o echipa foto video nunta? Surprinzator, asta nu se intampla numai in filme. Se intampla chiar in viata de zi cu zi! Sunt aproape sigur ca multe dintre cupluri asa isi incep relatia lor serioasa. El ii da inelul, ea accepta si urmeaza ce este mai frumos in viata unui cuplu, ziua nuntii. Asa este ziua nuntii, da, ai auzit bine. Pentru amintirile zilei nuntii apelati la un fotograf nunta profesionist si o echipa video pe masura.

Nu este cea la care ai visat si pe care ti-ai imaginat-o de cand erai mica? Daca ai ajuns si tu la acest moment al vietii sa vezi cate ai de facut pentru aceasta superba zi. Sa expunem:

Etapele ce trebuiesc parcurse in organizarea nuntii

1. Fixarea datei pentru casatoria religioasa si a petrecerii
2. Selectati locatia unde o sa aibe loc petrecerea
3. Stabilirea locatiei unde se va desfasura cununia religioasa (biserica/aer liber)
4. Alegeti tema sau stilul si culoarea nuntii
5. Stabiliti cine vor fi nasii, domnisoarele si cavalerii de onoare
6. Faceti o prima lista a invitatilor
7. Alegeti pe cei ce vor raspunde de marea petrecere din punct de vedere muzical, trupa sau dj/mc.
8. Interesati-va de fotograf nunta si video nunta, optati pentru calitate. Amintirile acestui mare eveniment sunt asigurate de o echipa foto video nunta ce trebuie selectata cu grija.
9. Cautarea decoratiunilor pentru ca locul unde se defasoara evenimentul sa fie asa cum ne dorim noi sa fie
10. Cautarea rochiei de mireasa, pantofi, jartiera etc
11. Cumpararea costumului mirelui, camasa, pantofi, curea, etc
12. Alegeti veregheteleI
13. Invatarea unei coregrafii pentru dansul mirilor
14. Comandati marturiile
15. Alegerea si trimiterea invitatiilor de nunta celor ce vor fi oaspeti la eveniment, mai nou puteti opta pentru invitatii virtuale si website de eveniment
16. Selectarea celor mai frumoase flori pentru tema nuntii (buchete, lumanari, cocarde, aranjamente florale)
17. Programarea la coafor si make-up in ziua nuntii
18. Rezervati cazarea celor din afara orasului
19. Stabiliti si depuneti actele la Primarie pentru cununia civila
20. Stabilirea de locatii pentru sedinta foto din ziua nuntii

Sunt 20 de pasi de urmat pentru nunta voastra. Daca ii urmati cu grija o sa va dati seama ca nunta nu este o experienta usoara si nici ieftina. Nunta este unicul moment din viata voastra unde puteti fi actorii in propriul show regizat de voi.

Am sa va vorbesc astazi despre partea foto video pentru nunta voastra.

Ce trebuie sa faceti pentru a gasi cea mai buna echipa foto video nunta?

O echipa foto video nunta in care sa gasesti oameni pregatiti pentru acest domeniu, nu este asa de usor de gasit in Romania. Alegerea echipei cu care sa colaborezi este mai grea daca iti doresti amintiri valoroase de la cel mai important eveniment din viata voastra de pana acum. Echipa foto video nunta aleasa trebuie sa trateze amintirile nuntii voastre cu responsabilitate si sa aibe in vedere captarea emotiilor unice din acea zi.

Aceasta alegere este grea si din perspectiva analizei ce trebuie efectuata asupra portofoliilor multor firme ce presteaza astfel de servicii. Criteriile pentru a alege calitatea fotografiei si videgrafiei de nunta stau in ochii celui care priveste, dar este si un mod inteligent de a privi, daca stii la ce sa fii atent.

Fotografia si videografia sunt prietene, fac echipa impreuna dar totodata sunt si foarte diferite. Fotografia de nunta este statica, iar video nunta este in miscare.

Calitatea imagini este unul dintre criteriile ce trebuiesc avute in vedere. Imaginea trebuie sa fie una foarte buna, fara zgomot (clara, fara purici). Imaginile trebuie sa spuna o poveste atat pe partea foto, dar in special pe partea video. Este normal ca fotografiile de nunta sa aiba aceiasi culoare, aleasa de artist, lumina, contrast si claritate. Idem si pe partea video. Un rol important il joaca muzica care trebuie aleasa in functie de temperamentul cuplului, pentru filmul nuntii.
Miresele adora fotografiile artistice. Parca sunt precum printesele. Unele fotografii de nunta arata ca niste capodopere. Sunt trase si editate intr-un alt mod de fotograf nunta ales. Dorinta de a avea fotografii unice, artistice nu se regaseste si in pretul pe care ele sunt dispuse sa il aloce amintirilor lor (exemplu: vrem la nunta noastra fotografii artistice in locatii superbe, poate cateva din drona, sa fie editate ca de basm, dar stiti cred ca 1000 euro pentru partea foto video nunta este chiar prea mult). Un fotograf nunta artistic nu va fi niciodata ieftin.
Da, aici lucrurile se schimba, pentru ca este vorba de calitate si despre pretuirea amintirilor tale. Niciodata un artist nu o sa lucreze cu tine pe bani putini pentru a creea arta, pentru a face ceva unic din amintirile nuntii tale.
Atata timp cat pretul este cel care conteaza, acest pretul iti va omori amintirea nuntii. Este nerealist sa ai pretentii de la fotograful de 500 euro cu tot cu album de nunta sa faca ce face un fotograf nunta artist ce a investit mult in a ajunge ce este el astazi un artist.
Dar sa trecem peste aceasta parte cu pretul. O sa vorbim mai mult despre asta intr-un alt articol dedicat alegeri pe baza de pret in raport cu calitatate produsului.

Locul unde echipa foto video nunta poate fi gasita este important.

Iti da incredere ca ii poti gasi daca este nevoie la un sediu. La intalnirile cu echipa foto video vizulizeaza cat mai multe portofolii de nunta ca sa iti faci o idee despre ce vei primi la nunta ta.
Asigurate ca totul este unic si nu au fost furate de pe diferite site-uri, intreba cate fotografii si cate ore de filmare se predau la finalul evenimentului. Conteaza mai putin numarul lor, conteaza calitatea lor atat pe partea foto cat si video.
Este important sa intrebi si ce tehnica foloseste fotograf nunta sau video nunta. Acum in cateva cuvinte am sa-ti spun cateva lucruri pe care sa le intrebi.

Ce aparatura folositi?

Pe partea foto trebuie sa fie un raspuns de genul aparatul este full frame. Daca aparatul este crop atunci aria de vizualizare este mai mica si aceste aparate se incadreaza in gama semiprofesionala (exemplu un Sony A7RIII full frame nu poate fi ca un Sony A6500 care este crop). Primul este un aparat dedicat fotografiei profesionale iar cel de al doilea este mai mult dedicat partii video, desi si in partea video este bine sa fie full frame. Asadar un fotograf nunta trebuie sa aibe un aparat full frame.
Obiectivele trebuie sa fie in numar de minim 3: obiectiv de portret, unul larg, si unul intermediar (exemplu 135mm, 50mm, 16mm) este un exemplu nu trebuie luat ca atare.
Blitzurile trebuiesc comandate wireless pentru a putea fi mobile si pentru a putea fi asezate in locul in care se doreste.
Sa intrebati de aparat de back-up. Este foarte important ca nu stii cand tehnica cedeaza. Cardurile folosite sa fie de maxim unu doi ani.
Foarte important daca este folosit back-up si in partea de stocare materiale foto video si cat timp va asigura stocare!
La partea video estentiala este stabilizarea camerei video. Nu va jucati cu asta, echipele care spun ca stabilizeaza o camera aflata in mers cu monopied sau alte echipamente nu le luati in seama. Sunt doua moduri de a stabiliza camera in mers:
1. steadycam (o solutie mai veche)
2. gimbalul in minim 3axe (o solutie mai noua)
Deci in concluzie, gimbalul la o nunta este foarte important pentru partea video.

Sa filmam Full Hd sau 4K?

Viitorul este 4K fara doar si poate. Mai nou se lanseaza filmarea 4K in 60fps deci mult mai bine. Da 4K este viitorul!

Drona este importanta?

Da este importanta pentru ca filmarile si fotografiile se fac din partea aeriana. Imaginile sunt spectaculoase si cadrele pot fi privite si din alt unghi greu accesibil noua. Chiar daca legea interzice cu desavarsire folosirea in locuri intravilane, drona se poate folosi in zone extravilane, in special la sedintele foto de dupa nunta. Deci, da. Drona este un plus pentru echipa foto video nunta.

Cand este bine sa avem doi fotografi si cand nu?

Prezenta a doi fotografi este recomandata la evenimente de peste 300 de persoane sau acolo unde se defasoara momente simultan in doua locatii diferite in ziua evenimentului.

Asigurate ca alegi o echipa foto video nunta educata in domeniul nuntilor. Vezi daca au participat la multe traininguri, lasa-i sa-ti spuna mentori lor, sa-ti spuna numele celor care i-au instruit, ce forumuri de specialitate au apreciat operele lor de arta.

Cred ca am reusit in mare sa va luminez putin in aceasta lume plina de tehnica. Este acea parte in care trebuie sa te educi pentru a putea cere ceva ce trebuie sa fie calitativ. Invata, educa-te in domeniu fotograf nunta / video nunta, fi interesat, iar amintirile tale vor fi exact cum ai visat.

foto video nunta
foto video nunta