You are currently viewing Cum abordezi inceputul de colaborare cu un fotograf

Cum abordezi inceputul de colaborare cu un fotograf

Buna! Eu sunt fotograf de nunti, tu?

Abordarea unui cuplu care urmeaza sa se casatoreasca sau sa organizeze un eveniment special si are nevoie de un fotograf de nunti nu este o mare filozofie. Asta aparent caci intr-o forma exacta tine de nevoia de a explica serviciile si implicit de a intelege pe cel din fata ta.

Un fotograf profesionist trebuie sa stie cum sa puna totul in lumina, la propriu si la figurat, si atunci cand discuta cu cei interesati insa si atunci cand vine vorba, concret, de fotografiile pe care le realizeaza. Sa stie sa se vanda, sa fie placut, sa se faca inteles si la randul sau sa inteleaga care sunt cererile din public. Pare greu de crezut dar exista si un factor psihologic in asta. Da, poti fi cel mai bun, insa daca nu stii cum sa abordezi situatia s-ar putea sa pierzi.

Oamenii sunt diferiti, oamenii sunt complicati, oamenii sunt dornici sa se justifice. Uneori o fac mai bine, alteori mai putin bine. Dar tu trebuie sa fii acolo si sa intelegi, sa ii explici ce anume doresti. Cand mergi la croitor te astepti ca acesta sa iti faca haina dorita. Dar are nevoie de masurile tale, deci de specificatiile tale. Asa sunt si eu – fotograf de nunti care stie ce face, dar are nevoie de informatii de la tine.

Comunicarea a fost mereu buna. Schimb de informatii si de pareri, schimb de dorinte. Numeste-o cum doresti, dar tot acelasi lucru inseamna intr-un rezumat al cazului. Asa ca ma astept ca in prima faza sa va cunosc, sa va ascult. Dupa ce considerati ca mi-ati spus tot ce conta este randul meu sa devin explorator. Va intreb de toate si poate ca va parea ca incerc sa intru intr-un mediu numai al vostru. Ma intereseaza in mod special asteptarile voastre, poate chiar si cele pe care nu le spuneti, dar eu le intuiesc.

Ma intereseaza sa stiu ca ceea ce am de oferit este exact ceea ce voi cautati. Sunt flexibil si inteleg orice asa ca indiferent de dorinte imi poti spune. Sa nu crezi ca un pachet de servicii este unul fix de la care nu ma abat. Putem gasi mereu o cale de mijloc in masura in care ceea ce ofer iti place atat de mult incat ai mai dori sa mai adaugi si altceva.

Deci, sa reluam povestea: „Buna! Poti sa ne ajuti?!”. Suna ideal sa se intample asa. Trebuie sa va marturisesc ca la un moment dat o mare greseala pe care o fac unii este aceea de a gandi prea pragmatic si de a uita ca scopul este pana la urma acela de a crea amintiri pe care sa le pretuiasca tot restul vietii. Este o misiune cu incarcatura pana la urma asa ca pe masura acestui fapt trebuie sa fie vorba de o alegere care sa te multumeasca cu adevarat.

Povestea mea incepe cu fiecare dintre voi cum povestea voastra se contureaza cu fiecare colaborare cu mine. Speram ca asta sa fie de bun augur, nu-i asa?