You are currently viewing Ce sa nu uiti sa il intrebi pe fotograful ales

Ce sa nu uiti sa il intrebi pe fotograful ales

Fotograful ales este cel ce te reprezinta!

Este destul de dificil sa faci o alegere precum este destul de dificil sa stii ca cel pe care l-ai ales este si cel responsabil cu tot albumul tau foto de nunta. Este de o datorie destul de grea pentru toti asa ca este de la sine inteles ca trebuie sa se tina cont de anumite aspecte.

In masura in care pe miri sau cei care contracteaza un fotograf ii va interesa calitatea fotografiilor rezultate pe fotograful in sine il intereseaza sa isi faca munca ca la carte. De fiecare data si fara exceptie. Asadar, poate ca este important sa obtii anumite raspunsuri. Iata cateva dintre acele intrebari pe care sa le pui fotografului pana cand se ajunge la acel „close the deal”:

  1. Care sunt stilurile pe care se specializeaza fotograful. Asta inseamna sa faci o diferenta inca de la bun inceput, stiind ca daca unul se axeaza mai mult pe portretistica altul ar putea fi cel cu stil fotojurnalistic. Conteaza insa si stilul nuntii in toata aceasta ecuatie.
  2. In ce masura se vor retusa fotografiile. Este o alta intrebare care sa framante pe multi mai ales pe cei care au o afinitate pentru stilul natural. Intr-o oarecare masura naturaletea este de apreciat si de dorit. Cu toate acestea anumite unghiuri sunt prelucrate, mici detalii insa de efect.
  3. Pentru cat timp fotograful ales va fi prezent la eveniment. Desi pachetele de servicii sunt specifice si detaliate nu ar strica sa discuti despre asta pentru ca unele aspecte ar putea fi la un moment dat si flexibile.
  4. De asemenea ar trebui sa intrebi sub ce reguli vine desfasurarea de evenimente din punctul lui de vedere. Asta pentru ca din prisma profesionalismului unii vin insotiti de un asistent pentru a face ca munca sa fie una mai complexa si implicit la un stadiu mai avansat. Dar, se vor simti mirii la fel de relaxati si in largul lor cand va fi vorba de asta ceva?
  5. Poate ca in egala masura te va interesa care este media de nunti pe weekendnun sau cel putin te va interesa daca in acelasi weekend cu nunta ta va mai avea si alte evenimente. Pe parcursul discutiei vei ajunge si la acest punct, discutie degajata. Si te intereseaza pentru ca nu iit doresti sa ai parte de un fotograf care abia isi tine ochii deschisi de oboseala.
  6. Cunoasterea locatiilor. O nunta se desfasoara de regula in cel putin doua locatii. Asta face ca fotograful sa aiba nevoie de un moment in care sa exploreze intreaga zona. Astfel el isi alege unghiul perfect si descopera din ce privire prin obiectiv ar trebui sa capteze chipurile, emotiile si desfasurarea de evenimente.

O lista a intrebarilor pe care sa le pui fotografului ales este poate mai lunga de atat.