You are currently viewing Ce greseli facem in colaborarea cu un fotograf

Ce greseli facem in colaborarea cu un fotograf

Fotograf evenimente

Nu este usor sa fii fotograf evenimente, este o responsabilitatea mare sa faci amintiri unice oamenilor. Fotograf evenimente este o meseri frumoasa si care te pune in postura de a face o multitudine de fotografii frumoase, fotograf evenimente insemna ca poti face foarte multi oameni sa fie cu numle tau pe buze, pentru ca fotograf eveniment mai mult ca orice ste acela care iti aduce amintirile mai aproape de suflet!

De cele mai multe ori apelam la un fotograf cand este vorba de un eveniment special; ne dorim sa marcam asta si sa facem din acesta o amintire unica. Asa ca fara intarziere in planificare, te pui pe cautat fotograful ce are sa devina profesionistul de care ai nevoie. Insa nu este exclus sa faci greseli ce te costa.

Iata si care sunt cele mai frecvente:

Alte persoane care fac fotografii. Este adevarat ca nu ii poti stopa pe toti sa faca asta insa de multe ori cei neavizati sunt in calea fotografului. Multi fac asta cand de fapt nu isi dau seama ca ei ar trebui sa se bucure de ceea ce traiesc si sa lase munca de expert in mainile cui trebuie.

Nu explici ceea ce iti doresti sau nu. Cel mai adesea credem ca un fotograf este un fel de zeu si pe langa fotografiile deosebite pe care le face mai si stie ce este in mintea omului din fata lor. Ei bine nu va sti nimeni asta daca nu spui asa ca pe masura asteptarilor tale foarte inalte trebuie sa fie si o discutie deschisa despre ce pretentii ai.

Tendinta de a poza in fata unui fotograf si de a nu trai clipa. Exista acea idee conceptuala ca un cuplu sau de orice persoana trebuie sa o faca pe-a modelul si sa pozeze intr-o anumita postura in fata obiectivului. Insa asta te va contura ca fiind prea rigid/a. Recomandarea este mai degraba de a trai momentul si nu de a fi ca obligat sa stai intr-un anume fel, in fata camerei.

Urmaresti camera de fiecare data. Chiar si cand faci ceva, simti nevoia sa te uiti mereu dupa si in obiectiv. Asta ar putea fi o problema totusi pentru ca nu este cel mai buni unghi cel direct. In plus, farmecul unui moment ar putea fi legat tocmai de o actiune in sine, de un anume moment si nu de fotografia standard in care te uiti direct in camera. Si hei, intentia este de a scoate ceva natural, nu de a ti se oferi senzatia ca esti urmarit/a de camera si implicit de fotograf.

Proasta planificare. Nu degeaba se cere timp pentru toate si se evita a se aglomera cu asta. Alegerea fotografului nu trebuie sa fie tocmai spontana. Desi si aici este un farmec al situatiei, pentru cei care doresc un anume stil si un anume album trebuie sa existe intalniri si detalieri. Asa ca nu lasa pe ultima suta de metri aceste aspecte si demonstreaza cat conteaza pentru tine atat fotografia in sine cat si calitatea acesteia.

Cu totii ne dorim un rezultat deosebit insa munca din spatele unei sedinte foto este mai mult decat straduinta unui fotograf priceput. Te implica si te vizeaza si pe tine asa ca un minimum de efort este cerut. Cu totii facem greseli, insa abordarea face totul. Fa asta impreuna cu fotograful si pana la momentul zero. Nu uita ca este acolo pentru tine, deci comunica!