You are currently viewing Arta alegerii unui fotograf pentru nunta

Arta alegerii unui fotograf pentru nunta

Foto nunta si alegerile mirilor in ziua nuntii! Hai sa facem foto nunta cu majoritatea invitatilor vor fi multumiti, parinti si miri vor adora sa faca foto nunta, amintiri de mare valoare!

Cand trebuie sa alegi un fotograf pentru nunta, exista trei aspecte importante de care trebuie sa tii cont: personalitate, stilul fotografic si costurile. Primele doua sunt conectate si reflecta trasaturile de caracter ce tin doar de persoana fotografului. Cel de-al treilea element fluctueaza in functie de diverse variabile.

Primul si cel mai important aspect este caracterul si personalitatea celui care va fi angajat pentru a imortaliza ziua nuntii, persoana care va fi invitata la eveniment si care va asterne pe pelicula fericitul moment. Poate ca nu sunt primele lucruri la care un cuplu se gandeste cand se alege fotograful, insa ulterior se dovedeste a fi un factor foarte important in luarea deciziei.

Portofoliul oricarui fotograf trebuie verificat dinainte, pentru a i se vedea stilul, pentru a determina daca imaginile arata ceea ce mirii isi doresc. Este foarte important ca urmarind portofoliul sa fii intrigat si entuziasmat de ceea ce vezi. Interesul pentru munca pe care o realizeaza este insa depasit de factorul personalitate. Trebuie sa te poti intelege bine cu persoana, sa ai incredere si sa lasi in mainile sale imortalizarea fericitului eveniment al casatoriei. De asemenea trebuie sa stie sa lucreze bine cu oamenii, in asa fel incat prezenta sa sa nu fie stanjenitoare, sa nu se faca simtit la nunta decat ca un simplu invitat.

Stilul fotografic abordat este la fel de important ca si personalitatea. Aici conteaza mult si parerea cuplului. Prefera fotografiile portret – aici situatia este mai simpla. Mai greu este sa alegi acel fotograf care sa prinda acele instantanee in miscare, imagini impresionante, momente speciale imortalizate fara ca invitatii sa realizeze, acele momente care spun efectiv povestea nuntii. Fiecare fotograf isi pune amprenta asupra muncii sale, o parte din personalitatea sa se reflecta si in fotografiile pe care le realizeaza. In acest fel stilul fiecaruia ajuta mirii sa faca alegerea potrivita, care le va face evenimentul casatoriei unul de neuitat.

In alegerea fotografului trebuie sa urmaresti in portofoliul sau acele fotografii care intr-adevar te misca, fotografii emotionante, care spun o poveste. Creative si artistice, care sunt reale, care arata ca oamenii se simt bine si sunt fericiti. Instinctul poate ajuta in acest caz, dar si consultarea mai multor oferte pentru o idee de ansamblu.

Desigur un alt aspect de care trebuie tinut cont este si bugetul alocat. Dupa ce nunta se termina, raman amintirile si fotografiile. Totul se uita, insa este reamintit prin fotografii. Se spune ca angajarea unui fotograf pentru nunta este ca si cumpararea unei case: primesti ceea ce platesti. In ambele cazuri alegerea se bazeaza pe sentimente. In cazul cumpararii unei case, aceasta trebuie sa iti ofere acea impresie de „acasa”, de „camin”, indiferent de cost. La fel sta situatia si la alegerea fotografului. Trebuie sa simti ca alegerea facuta este potrivita, chiar daca initial esti atras de variante mai ieftine la care te gandesti ca nu iti vor afecta atat de mult bugetul.

Nu exista o modalitate secreta, o formula de a alege fotograful perfect pentru o nunta. De aceea si titlul – arta alegerii unui fotograf pentru nunta. Ca orice arta, este subiectiva. Trebuie ca fericitul cuplu sa gaseasca acel element distinctiv pe care sa il aprecieze la fotografii, sa se simta in siguranta si increzatori in alegerea facuta, in asa fel incat momentul unic al casatoriei sa fie imortalizat intr-un mod special.