You are currently viewing 10 lucruri pe care le cauti la un fotograf profesionist

10 lucruri pe care le cauti la un fotograf profesionist

Alegerea fotografului si implicit stilul de a fotografia in aceste zile este aproape la fel de grea precum alegerea unui pediatru pentru copil. In jurul valorii unui fotograf si stilulul lui de a fotografia roiesc foarte multe informatii, care trebuie sa fie detinute de un bun fotograf, care s-a nascut pentru aceasta meserie si a creat un stil in fotografia sa. Gasirea persoanei potrivite care sa documenteze intreaga viata de amintiri inseamna sa cauti intr-un fotograf inascut urmatoarele atuuri: stil unic in fotografia sa, atentie, planificare, rabdare, indemanare digitala, confort, pasiune, timp suficient, personalitate, dragoste si incredere.

  1. Atentie. Cu siguranta vrei sa gasesti pe cineva care sa iti ofere atentia sa deplina, care sa nu fie preocupat cu alti clienti si sa stie ca prioritatea sa esti tu. Pur si simplu intrebati de fotograf care este potentialul sau, in cazul in care are mai multe programari intr-o zi.
  2. Planificare. Un lucru important de inteles este si eficienta. Este important ca fotograful pe care il alegi sa aiba cel putin un plan sau o schita dupa care sa se modeleze pentru a obtine ceea ce iti doresti. Este important ca fotograful sa nu se abata de la planul stabilit si sa gaseasca o oportunitate buna pentru a se prezenta pe sine. Raspunsurile vor fi reale atunci cand vor avea intrebari concrete si la obiect.
  3. Incredere. Un fotograf trebuie sa fie mereu de incredere, sa nu dezvaluie datele viitorilor miri si nici sa nu spuna ceea ce mirii sugereaza, ca si idei altor persoane. Increderea inseamna sa ai sansa de a-ti face cunoscut stilul de fotografiere si implicit sa pui in valoare personalitatea pe care o ai.
  4. Rabdare. E cu totul deosebit atunci cand esti fotograf si timpul te preseaza, dar in orice moment trebuie sa stii ca cu rabdarea poti sa treci si marea.
  5. Indemanare digitala. Pentru ca esti un profesionist inascut este bine sa te pricepi la manevrarea instrumentelor de fotografiat, la aranjarea lor, dar si la editarea textelor, a imaginilor si a videoclipurilor.
  6. Confort. Se spune de multe ori ca a fi confortabil inseamna a te simti ca la tine acasa. Ca si fotograf trebuie sa stii cand sa ii faci pe clienti sa se simta confortabili in prezenta ta, cand sa le oferi momente unice, in care sa nu se simta neglijati.
  7. Pasiune. Un fotograf depune intotdeauna pasiune in ceea ce face si este un atu care il avantajeaza de cele mai multe ori. A fi plin de pasiune pentru o munca inseamna sa te dedici invatarii celor mai noi tehnici de fotografiere, sa inveti principii ale artei in fotografie si sa gasesti mereu noi ipostaze in care poti reda naturalul si frumosul.
  8. Timp suficient. Daca esti un fotograf inascut si asta este doar ceea ce faci, atunci timpul este esential. Trebuie sa ai grija de fiecare element, de fiecare client in parte, precum si de timpul petrecut in imprimarea fotografiilor pentru un album unicat.
  9. Personalitate. Fiecare om este unic, iar acest lucru este in avantaj, tocmai pentru ca stilul personalizat face ca un fotograf sa fie indragit, apreciat si respectat.
  10. Dragoste. Fiecare fotograf bun pune in fiecare scena sau secventa de fotografie cate un gram de dragoste, tocmai pentru ca stie ce inseamna meseria sa, ce inseamna sa te dedici unui lucru in care crezi si de care te simti mandru.